TR Lokasyon SSD VDS paketlerinde YILLIK alımlara özel %50 İNDİRİM! (Kupon Kodu: FTR_YARIYARI_YIL01)
Detaylar

Domain Nedir?

Domain Nedir?

Domain Nedir?

Öncelikle Domainin Anlamıyla Başlayalım...

Domain, internet dünyasında oldukça sık karşımıza çıkan terimlerden birisi. “Domain ne demek?” sorusunun cevabını bu yazıda bulabilirsiniz. Kısaca; web sitenizin fiziksel adresinin karşılığı olan harf, sayı ve sembollerin birleşimidir. Aslında kısacası web sitenizin internet dünyasındaki adı ve adresidir. Dilimizde daha çok “alan adı” olarak kullanılan “Domain adı” sitenize direkt olarak ulaşmak isteyen kişinin, tarayıcıdaki arama çubuğuna bu adı hatasız yazdığında kolayca siteye ulaşmasını sağlar.

 

Domainin Kullanım Amacı ise...

Örnek vermek gerekirse siz FORTR’nin internet sitesini ziyaret etmek istediğinizde domain adımız olan “Fortr.net” birleşimini arama çubuğuna yazdığınızda direkt olarak ana sayfamıza ulaşırsınız. Alan adlarının genel olarak kullanım amacı internet kullanıcılarının ulaşmak istediği siteye kolay yoldan ulaşmasını sağlamaktır. Eğer bu domainler kullanılmasaydı, karmaşık sayılardan oluşan IP adreslerini kullanmamız gerekirdi ki bu da pek kolay bir kullanım sağlamazdı.

 

Domain seçimi gerçekten önemlidir...

Domain adı birçok sebepten dolayı çok kritik bir önem taşır:

  • Domain adı şirketinize güvenilirlik kazandırır,
  • Doğru domain adı çok sayıda ziyaretçiyi web sitenize çeker,
  • Domain adı markanızı oluşturur,
  • Domain adına sahip olmanız gerekli reklam çalışmalarını yapmanız halinde size kazanç sağlayan bir sanal dükkan haline gelir,
  • SEO açısından arama motorlarında kolayca bulunmanızı sağlar,
  • Domain uzantınız ile [email protected] gibi mail hesapları oluşturabilirsiniz (Ekstra olarak hosting/mail hizmeti gereklidir).
Yukarı